°






gorakalwaria.pl

Przedszkole modernizacją roku

Budynek przy ul. Bema w Górze Kalwarii, w którym mieści sie przedszkole, zwyciężyło w głosowaniu w konkursie „Modernizacja Roku 2016”.

– Zakończyło się głosowanie w konkursie Modernizacja Roku 2016. Nasze przedszkole, liczbą 763 głosów zwyciężyło w głosowaniu internautów, w kategorii „Nowe obiekty w przestrzeni urbanistycznej”. Pokonaliśmy Warszawę, Gliwice i Sopot – czytamy na stronie gorakalwaria.pl.

To parterowy budynek, wybudowany na poziomie dróg dojazdowych i chodników. Jest przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych, posiada m.in. specjalną rampę prowadzącą do ogrodu. Ponadto na terenie przedszkola wybudowano plac zabaw, także przygotowano go z myślą o niepełnosprawnych.

W budynku mieści się sześć oddziałów dla 25 dzieci każdy. Ponadto jest oddzielona część żłobkowa dla 20 dzieci.


Seweryn Dębiński
seweryn.debinski@wprmedia.pl

Podobne artykuły


baner

Komentarze | 0

captcha

Klikając "Dodaj komentarz", akceptujesz regulamin dodawania opinii.

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy - dodaj swój komentarz